Reisebrev fra Strømstad 2017

Reisebrev fra Strømstad 2017

Publisert av Trond Larsen den 16.09.17. Oppdatert 20.09.17.

Fredag 8 september satte 20 barn og 18 voksne seg på bussene for å dra på oppstartsseminar til Sverige. Ekstra moro var det at vi hadde med oss 10 nye aspiranter med foresatte som gledet seg veldig til turen. Vi kjørte ferje fra Sandefjord til Strømstad, og satte kursen mot Källeviken Semesterby.

Fredagen ble brukt til å pakke ut og et lite informasjonsmøte for foresatte og instruktører. Instruktører på turen var Tommy Roen, Geir Østby og Eskil Østby. Musikanter og drill koste seg med å bli kjent og utforske stedet, mens de voksne ble sittende på kjøkkenet og ble kjent med hverandre.

 


Lørdag startet med felles frokost før det bar løs med øving på instrumenter og drill. Trommene, treblås, trompeter og drillen øvde hver for seg. Det ble mange timer med øving, og musikanter og drill hadde det veldig gøy og fikk lært mye. Etter felles lunsj tok vi en lengre pause og dro på Godishuset. Her fikk musikanter og voksne fylt opp bøtter med snop og drikke, og alle var veldig fornøyde med fangsten J Etterpå bar det tilbake til Källeviken for mere øving. Aspirantene begynte å bli slitne, og sluttet av etter en times tid, men både trommer og drilljentene holdt ut.
  

Etter en lang dag med masse øving, var tiden kommet til en tur på stamstedet vårt for pizza. Vi dro til Bugten Pizza i Strømstad, og alle fikk hver sin pizza med drikke. 38 personer inn på en restaurant kan by på utfordringer – men ikke med denne gjengen. Alle satt helt rolig hele tiden og maken til stille, snille og rolige barn skal du leite lenge etter. De var utrolig flinke alle sammen J
Etterpå dro vi tilbake til Källeviken hvor snopbøttene ble forsøkt tømt – uten hell. Vi hadde laget quiz til musikantene, og med god hjelp fra foresatte ble det en morsom opplevelse for alle sammen. Og selvfølgelig var det premie til alle etterpå.

Vi startet søndagen med felles frokost før rydding av rom. Og så var det igjen klart for øving. Musikkstykker ble øvd inn og drillprogram ble trent på. Det hele ble avsluttet med konsert og drilloppvisning, og alle foresatte stod og måpte (og noen med en liten stolt tåre i øyekroken) over hvor flinke musikantene og drillen var blitt i løpet av denne helgen. Det ble mye skryt og applaus før vi pakket ferdig bussene og avsluttet oppholdet med en felles lunsj. Turen tilbake til Norge gikk via ferje, og det bølget litt mere enn på turen bortover. Men alle kom seg trygt i land, selv om noen hadde satt litt mere sjøbein en andre.

Tilbakemeldingene fra både musikanter og foresatte er at dette var en virkelig fin tur. Musikantene har blitt veldig flinke til å spille og kjent med hverandre. Drillerne våre har lært kjempemasse, selv om ikke Catrine var med som instruktør. De største lærte bort til de minste, og programmet de hadde lært bort var superbra! De voksne har blitt kjent med andre foresatte i korpset og hadde god tid til å bli kjent med hverandre, gå en tur og ha det sosialt sammen.

 


Reiselederne, Lena og Kjersti, vil takke alle for en kjempefin tur, og gleder oss til fortsettelsen sammen med alle sammen i skolemusikken J